Sunday, April 17, 2011

here i am. KLIUC

Kuala Lumpur Infrastructure University College is located at Kajang. Bachelor of Communication (hons) in Corporate Communication. yeh! finally, aku dah sambung digree. may Allah bless me. so, buat rakan2 yang kenal aku. if aku tak bagitau. ada sebab nye. bukan aku tak mahu kongsi. cuma, kadang, ada perlu kita melambatkan sikit perkhabaran. boleh? so, yes, about 1 week aku kat sini. Ahamdulillah. enjoy, happy. dan ada roomate yang best. suka gelak2. tak dok la stress sangat kan. then, batch aku, hanya 4 orang. yeh, aku ulang 4 orang. compare with my diploma dulu, 50 orang satu batch. korang bayangkan. herrm, okey. that was not a BIG problem for me. 4 orang termasuk aku, budak kelantan sorang, budak india from seremban dan sorang dari nigeria kot. aku lupa lah! we are girls. yeppy! no guys. hebat x?? hahha. okey, no worry. aku tak lah terasa stress atau kosong sangat. sebab cara pembelajaran di sini agak sama dengan ipta yang lain. mean, tak semestinya, satu subjek tu. batch aku je yang amik. campur. ada yang final year. ada yang 2nd year. yehh! so? we are friends. great what?

dan apa yang membuat aku teruja lagi. aku dapat banyak subject yang akan di exemption. pengajian malaysia, pengajian islam dan bahasa kebangsaan for sure dah exempted. then, hampir 10 lagi subjek akan di exemption. dan hopefully, aku dapat lah. aku sedang dalam proses. serius, bukan aku yang semangat pada mulanya. tapi dean aku, yang beriya2 suruh aku exemption. dan almost apa yang aku akan belajar nanti, dah aku amik masa diploma dulu. hebat kan? cehh, okey. korang pun sama. bukan aku je lah yang boleh transfer credit nih. kan? moga, Allah permudahkan.

dan berkenaan dengan orentasi. pheeew, nak kata ngeri tu. tak gak. aku kan dah otai. haha. otai sekali dengan roommate aku. best gila! yeh, orentasi. tak sah tak ada explorace. yeh, aku ponteng. sebab tak larat. tapi slot lain aku join aku. solat subuh. tazkirah. jogging pagi2. pheeew, best. turun berat badan aku 2 kg. sebab 2 kilometeter kot jogging!. :P, okey. and memang fun. here, everything in ENGLISH. yes, ENGLISH. sentap mak nak. orentasi pun in ENGLISH. so? aku? hurmm, nak kata aku EXCELLENT sangat tu. tak jugak. aku hentam je cakap. Insyallah, bila sudah terbiasa. aku akan jadi EXCELLENT maybe?? means, aku kena kerja kuat, usaha kuat. yeh, all in ENGLISH :)!!

dan, aku rapat setakat ni. dengan Joyce. kawan india aku. she's nice. and funny. oh, sory she's not funny. but she's funny when im lough and jokes with her. so, aku tak boleh tau. hahha. sengal betol lah! hope, aku okey dengan dia sampai bila2. dan seumur hidup aku, aku memang tak dop kawan kaum lain ok. maybe masa sekolah rendah dulu lah. tu pon china. dan sepanjang orentasi, serius tak de gambar kot aku amik! adeh, macam mana tu? hehe. tak pelah. nextime. dah lama tak gambo2 nih.


semester. short semester. aku belajar dalam 7 weeks je. then final exam. dan? aku hanya amik 2 subjek je. kelas aku rabu, khamis dan jumaat sahaja. heaven x? -.-,yeh, sebelum aku betol2 nak amik 2 subjek je, aku punya HOD, tanya aku betol2. cuak gak. tapi dah tak ado subjek nak amik. so, my mentor pun cakap. its okey ain. amik je 2. so kawan2 aku yang lain 3 subjek. yeh, joyce jeles. haha. tapi tak bermakna, aku boleh goyang kaki. target?? of course 4.00. aku akan cuba. kawan2 aku pun, korang pun dah nak dekat final exam kan? do the best! gud luc guys!!

banyak lagi nak cerita. pasal cafe. pasal lecturers. tapi next entri okey. sory, if ada anggap aku ni xdo ape nak di tulis. serius sekarang aku agak kekurangan idea. untuk blog yang dah lama aku tak update. oh, lupa nak cakap. semester ni, aku amik theories of communication and meeting skills. so why thories subject tak exemption? ok perlu ke cerita? yah, nampak korang macam nak tahu sangat. okey, theories ala2, pengantar komunikasi masa kita semester 1 diploma dulu. dean aku yang suruh amik lagi sekali. so, aku on je. yah, school aku ni jenis always caring and taking each others. a lot! my mentor like guardian angel. miss farrah alwani. she's very helpful. i love her. okey, macam banyak sangat aku berceloteh. setakat ini dulu. apa? yuran berapa?? huuuuuuuuuurrrrrrmmmmm (-.-) !!! itu cerita kemudian.

and now, aku sedang berada di wangsamas. umah ajip lah! hehe. senang kan? nampaknya, macam every week je aku kena naik KL. oh gossh!. :P. and tadi aku masak for lunch okey. as usual. masak is mine. ewahh~


okey, now waiting for my big apple donuts ni!! bye!



2 comments:

  1. makcik,,ko kat KLIUC kah???wah,,,hahahaha,,study leklok,,jgn nakal2,,

    ReplyDelete